Senioren

Bent u met pensioen of gaat u binnen tien jaar met pensioen? En wilt u graag verhuizen, uw hypotheek oversluiten of uw overwaarde opnemen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Als u binnen tien jaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, wordt bij het berekenen van uw maximale hypotheek rekening gehouden met uw AOW- en pensioeninkomen. Wellicht kunt u hierdoor minder lenen voor de aankoop van de nieuwe woning. Diverse geldverstrekkers bieden daarom ruimere financieringsmogelijkheden voor mensen die binnen tien jaar met pensioen gaan of al met pensioen zijn en willen verhuizen.

Bij deze regeling wordt er gekeken naar de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning én rekening gehouden met uw inkomen dat al zeker is na pensionering. Zijn de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk aan de bruto maandlasten van uw huidige hypotheek? Dan is een nieuwe hypotheek vaak mogelijk. Op basis van uw situatie beoordelen wij of de nieuwe hypotheek verantwoord is.

Ook voor de mensen die de hypotheek willen oversluiten zijn er bij veel geldverstrekkers ruimere financieringsmogelijkheden.

Klik hier voor de mogelijkheden om uw overwaarde op te nemen.

Een praktijkvoorbeeld

Yvonne (68) en Kees (71) wonen al 24 jaar in hun eigen eengezinswoning. Vroeger samen met hun twee kinderen, maar die zijn inmiddels al jaren het huis uit. Ze willen graag verhuizen naar een kleinere woning. Dat scheelt een hoop trappen lopen en schoonmaken. Yvonne en Kees hebben alleen een pensioeninkomen. Op basis daarvan kunnen ze momenteel niet voldoende hypotheek krijgen voor de nieuwe woning. Zelfs al is de nieuwe woning goedkoper dan de huidige woning en worden hun maandlasten lager. Er bestaat gelukkig wel een oplossing:

Op dit moment betalen Yvonne en Kees maandelijks € 750,- aan bruto hypotheeklasten voor hun eengezinswoning. De woning die zij op het oog hebben, is iets goedkoper. En omdat de hypotheekrente momenteel zo laag is, bedragen de maandelijkse bruto hypotheeklasten voor de nieuwe woning € 500,-. Dat is een flinke besparing van € 250,- per maand. Normaal gesproken zouden Yvonne en Kees voor de aankoop van deze woning geen hypotheek krijgen. Op basis van de werkelijke lasten is deze hypotheek nu wél mogelijk, en kunnen Yvonne en Kees verhuizen naar de kleinere woning.

Close Menu