NHG en Starterslening

Er zijn op dit moment twee subsidieregelingen die u als starter kunnen helpen bij het aanschaffen van een huis. Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de Starterslening.

Nationale Hypotheek Garantie
Via NHG, ofwel Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wordt uw hypotheekschuld afbetaald als u in de problemen komt en u de maandlasten niet meer kunt voldoen. Bijvoorbeeld doordat u uw baan kwijtraakt of wanneer u gaat scheiden.

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan heeft de bank de zekerheid dat, wanneer u de lasten écht niet meer kunt betalen, een restschuld bij eventuele gedwongen verkoop wordt voldaan via NHG.

Deze extra zekerheid vinden de banken een geruststellend idee. Daarom bieden banken u graag een wat lagere rente. En die rentekorting, dat is mooi meegenomen.

Starterslening
De Starterslening is een initiatief van gemeentes of de provincie om u als startende woningkoper te helpen met het bemachtigen van uw eerste droomhuis.

De starterslening is een lening die u in staat stelt om nét iets extra’s te lenen voor het kopen van een woning. Het is een overbrugging tussen wat een huis kost en wat u maximaal kunt lenen. Kijk op de website van SVn of u voor een starterslening in aanmerking komt. 

Close Menu