To beleg or not to beleg

To beleg or not to beleg

Dit is de belangrijkste vraag van 2019!

Recent ging een kennis in mijn omgeving met pensioen. Jarenlang was er netjes ingelegd en het lijfrentekapitaal was gegroeid tot een mooi bedrag. Voldoende om riant van te leven. Althans, volgens het laatste advies toen de rente nog op 4% stond.

Het uitkeringsvoorstel van de verzekeraar was van deze tijd en zorgde wel voor €12.000(!) minder inkomen per jaar dan gedacht. Netto.

Dit kwam hard aan natuurlijk. En helaas was hier ook geen oplossing voor.

Maar die is er nú wel. Het is mogelijk om via mij door te beleggen na uitkering van de lijfrente. Dit gaat gepaard met risico uiteraard, maar het biedt daarom ook mogelijkheden. Want als het rendement gemiddeld hoger ligt dan de huidige rente, dan is er meer inkomen om van te genieten. Belangrijk voor uw oude dag!

Dus goed nieuws voor veel aankomende pensionado’s. Het is wel erg belangrijk om hier een doordacht plan van op te stellen, want het is onzekerder dan een vaste uitkering. Uiteraard help ik u daar graag mee.

Naast het financieel inzicht dat ik u geef, houd ik u ook bij de les. Klinkt streng, maar meerdere onderzoeken tonen aan dat een goede financieel adviseur zorgt voor 3% – 4% extra rendement over uw vermogen.

Hoe kan dat? Dat komt voor het grootste deel doordat beleggers vaak verkeerde keuzes maken. Keuzes gebaseerd op emotie. Dit kunt u vooral merken bij grote dalingen en stijgingen van de beurs. Juist dan heb ik de taak om u te begeleiden met inzicht en overzicht. Dit is helemaal van toepassing bij beleggen na pensionering, want het gaat om het huidige inkomen. Nauw contact met u houden is nog nooit zo belangrijk geweest!

De vraag van 2019?

Lukt het ons samen om de vraag to beleg or not to beleg te beantwoorden?

Close Menu